Blogs

5 april 2022

Hoe dan? Op welke manier dan?

Iemand vroeg mij: Stel… je hebt een hartprobleem en je gaat naar de cardioloog… vraag je dan welke methode hij of zij gebruikt om het probleem te diagnosticeren en te behandelen? Ehhh nee. Ik vertrouw erop dat hij of zij weet wat ie doet. Want een arts is ervoor opgeleid.
Nou weet ik dat je dat ook van een coach mag verwachten dat hij of zij weet wat ie doet. Als jij van mij wilt weten, hoe dan? Hoe ga ik te werk? En met welke methoden werk ik?
Lees dan verder.

 

Toeval bestaat, of toch niet?

12 juli 2021

Ik ben er zo van onder de indruk! Het was al in oktober 2019 dat ik van de ene verwondering in de andere viel. Frans (mijn man) en ik willigden de laatste wens van mijn vader in: “als ik er niet meer ben, strooi mijn as dan uit in de Serengeti”. Het was zijn droom om daar nog ooit naartoe te gaan, maar dat is helaas bij leven niet meer gelukt. En dus reisden wij af naar Tanzania.

Lees hier het hele artikel

Ik luister…. Ook als jij slachtoffer bent van seksuele intimidatie

Toen ik nog in een organisatie werkte hadden we als collega’s veel lol onderling. We plaagden elkaar ook en haalden grappen met elkaar uit. En soms waren de uitspraken seksueel getint. Daarover lachten we dan hard met zijn allen. Zo denk ik terug aan die mannelijke collega die vaker ging roken met een vrouwelijke collega. Toen ze een keertje samen wegliepen, vlak voor de vergadering begon waar hij geacht werd bij te zijn, vroeg iemand: ‘hey, waar gaan jullie naartoe?’ en zijn antwoord was: ‘wij gaan een potje seksen’ [hij gebruikte een ander woord, maar dat gaat hier te ver] en hij zwaaide met zijn pakje sigaretten terwijl hij dat riep. Iedereen moest lachen. Want van hem konden we het hebben.

Lees hier verder…