Jorie

Luisteren

Een luisterend oor bieden en iemand steunen als hij of zij in een lastige situatie of periode zit. En samen kijken wat er mogelijk is om een volgende stap te zetten of gewoon stilstaan. Dat kan ook. Er zijn voor de ander. Dat vind ik belangrijk.

Als coach en als vertrouwenspersoon begeleid ik mensen zodat ze zelf weer (of meer) vertrouwen hebben in hun werk en hun leven. Dat kan zijn omdat iemand last heeft van langdurige stress of om andere redenen waardoor er een disbalans is ontstaan. Ik weet hoe belangrijk zorgvuldige communicatie is. Of dat nou in relatie tot jezelf is of tot de ander. Want je kunt jezelf gek maken en mensen kunnen elkaar gek maken. Verwachtingen en behoeften worden niet uitgesproken en oordelen en aannames zitten in de weg. Hard zijn voor jezelf en naar de ander. Piekeren. Gefrustreerd zijn. En niet doen wat je graag zou willen. Dat gaat ten koste van een fijn leven. Zonde toch?

Kennis en ervaringsdeskundig

Ik heb in mijn werk veel profijt van mijn jarenlange ervaring als communicatiedeskundige en coach in veel verschillende organisaties. In 2007 begon ik voor mezelf met Heuvelcommunicatie & coaching.
In 2018 heb ik mijn werkzaamheden als coach en vertrouwenspersoon ondergebracht in het Huis van ZELFvertrouwen. Dat paste toen beter bij de missie in mijn leven. Er zijn voor anderen en ze begeleiden zodat zij ZELF meer vertrouwen hebben op het gebied van werk en leven. Mijn specialisme in ‘LUISTEREN’ heb ik inmiddels uitgebreid door ook online webinars en trainingen te geven. September 2021 heb ik daarom mijn bedrijfsnaam omgedoopt tot Jorie Luistert. Dat omvat àl mijn activiteiten.

Leergierig als ik ben, volg ik regelmatig een nieuwe opleiding die me rijker maakt aan kennis en vaardigheden. Mijn specialisatie op het gebied van stress en burn-out en het partnerschap bij het landelijk CSR-centrum, zorgen ervoor dat ik veel mensen kan helpen op een wetenschappelijk onderbouwde manier en met duidelijke praktische handvatten.
Daarnaast werk ik met interventies uit de Acceptatie en Commitment Therapy (ACT). Lichter leven en met meer compassie naar mezelf en mijn omgeving kijken. Omarmen wat het leven brengt: of het nou mooie momenten zijn of pijnlijke ervaringen. Maar ja… doe het maar eens.
Waar de tijd niet alle wonden heelt en waar je blijft zitten met de gevolgen van nare herinneringen, ervaringen en emoties zet ik de Integral Eye Movement Therapy (IEMT) in om deze te neutraliseren.
Naast mijn ervaring als communicatiedeskundige en coach heb ik vooral ook veel ervaringsdeskundigheid in je onzeker voelen. Ik weet dus als geen ander hoe het voelt. En ook hoe het anders kan.

Samen met…

Op  ©-mill, een bedrijvenverzameling in het oude Philipsgebouw in Heerlen, heb ik kantoor. Samen met mijn man Frans. Met het team van C’magne en de bewoners van zo’n 125 zeer uiteenlopende bedrijven heb ik hier een thuisgevoel. Het bruist er. Er is aandacht voor elkaar en samen werken staat centraal.

Frans en ik wonen, samen met ons hondje Max, in Voerendaal. We hebben een fijn huis in een rustige straat. Ik groeide op in Bakel, in Noord-Brabant en verhuisde vervolgens naar Maastricht om er te studeren. Daar heb ik zo’n 25 jaar gewoond. Ik studeerde eerst HBO – Jeugdwelzijnswerk (tegenwoordig heet dat Social Studies) en toen ik in Utrecht Algemene Sociale Wetenschappen ging studeren bleef ik in Maastricht wonen. Ik reisde dagelijks op en neer. Sinds 2013 weer terug naar het dorp verhuisd; naar Voerendaal. En er helemaal thuis.

Ontmoeten en kennis delen

  • Via het Chronische Stress Reductie – Centrum, waar ik partner van ben
  • Via Coaching Nederland, waar ik in de TOP100-lijst van coaches ben opgenomen
  • Via de Landelijke Vereniging voor Vertrouwenspersonen, de LVV, inclusief het Limburgs platform voor vertrouwenspersonen (intervisie)
  • Via de internationale association for IEMT-practitioners
  • Via Communicatiekracht! Een netwerk van freelance vrouwen in het communicatievak. In 2007 richtte ik dit netwerk op en is nog steeds een inspirerende groep krachtige vrouwen
  • Via ondernemersvereniging ‘Sociëteit Voerendaal’.

En kijk ook eens op LinkedIn Instagram en Facebook.