Jorie

Het is alweer jaren geleden dat ik als senior communicatieadviseur bij Rijkswaterstaat werkte. Ik moest vanwege een nieuwe standplaats vanuit Zuid-Limburg naar Utrecht gaan reizen (drie keer per week, 5 ½ uur per dag). En dat deed ik, want hey, zo’n goede baan bij zo’n werkgever zou ik nooit meer vinden. Ik probeerde het reizen te accepteren, maar het was mijn plek niet.
Tegelijk was ik bang om er te stoppen, want als ik geen ander werk zou vinden… wat dan?
Dus ik bleef waar ik was en ik probeerde de dagen, inclusief het reizen zo goed mogelijk door te komen, de uren aftellend dat ik weer naar huis mocht. Ik werd steeds onzekerder. Ik had het gevoel dat ik niets meer goed kon doen, dat ik niet geschikt was voor mijn werk. Ik maakte mezelf nog kleiner dan ik al ben en ik luisterde naar de mij zo bekende stem: ‘Zie je wel, je bent niet goed genoeg, jij kunt niet eens kiezen voor jezelf‘.

Tot ik wel ging luisteren…

Wie zei dat eigenlijk. Was ik dat? Nee! Dat was mijn eigen saboteur. Altijd weer die kritische stem die klinkt als ‘ik heb het goed met je voor’ en mij ondertussen totaal onderuit haalt en me inpepert dat ik niet goed genoeg ben.
Ik ging naar mezelf luisteren en op een dag, niet ver van een burn-out vandaan, pakte ik de telefoon en ik zei tegen mijn leidinggevende: ‘Het is genoeg, ik kom vandaag niet, ik kom helemaal niet meer’.
Een lang verhaal kort: ik stopte met mijn vaste baan als communicatieadviseur. Ik ging net niet onderuit. Ik ging doen waar ik wèl gelukkig van word. Dat doe ik nog steeds: mensen begeleiden die door een stressvolle situatie of periode niet meer lekker in hun vel zitten, zichzelf niet meer zijn. Of het nou komt door je werk, je privésituatie, je relatie, je ziekte, je herstel of wat dan ook. Ik luister als coach, (relatie)therapeut en bedrijfsmaatschappelijk werker naar jou (of jouw medewerker). Daarnaast maak ik sinds medio 2023 afleveringen voor mijn podcastserie De Baas over Stress.

Mijn persoonlijke Jorie-aanpak

Om te leren luisteren naar jezelf en te doen wat je wilt doen in je leven werkte ik een stappenplan uit dat ook voor anderen werkt. “Dankzij jou, Jorie”, zeggen ze dan als ze vertellen wat ze allemaal bereikt hebben! En mijn hart maakt elke keer weer een sprongetje. Weer een doel bereikt! Of liever gezegd: een droom. Dat ik er ook anderen mee kan helpen, had ik nooit durven dromen.

Ervaringsdeskundig

Ik heb tijden gekend waarin ik bijna uitviel doordat ik veel teveel stress had. Het leven voelde voor mij als een heel zwaar leven en ik bleef last houden van gebeurtenissen in mijn verleden. Ik weet als geen ander hoe het voelt om onzeker te zijn.
Inmiddels heb ik geleerd te omarmen wat het leven brengt: of het nou mooie momenten zijn of pijnlijke ervaringen. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar het kan wel. Ik heb inmiddels een professionele gereedschapskist die ik gebruik bij cliënten als de stress teveel wordt, het leven te zwaar en er onverwerkte ervaringen zijn of het werk niet meer leuk.

Mijn visie: je bent niet wat je denkt

Ik weet hoe belangrijk zorgvuldige communicatie is. Ook in relatie tot jezelf, want je kunt jezelf gek maken met alles wat je denkt. Op zo’n momenten wordt mijn verstand steeds negatiever. Als ik ernaar luister, word ik hard voor mezelf en naar de ander. En vervolgens doe ik niet wat ik echt graag zou willen. Dat gaat ten koste van een fijn leven. Zonde toch? Nee, mijn verstand neem ik niet al te serieus. Dat maakt het leven een stuk lichter 😉. Ik ben niet wat ik denk.

Als je mij kent, dan weet je dit van mij

  • Ik ben van het zuiden. Het langste deel van mijn leven woon ik in Zuid-Limburg (25 jaar in Maastricht gewoond en nu in Voerendaal), maar ik ben en blijf een Brabantse. En altijd met een zachte G 😊
  • Ik word blij van rood met witte stippen. Ik heb er bijvoorbeeld een jurk, kopjes, een koffiekan, paraplu, vogelhuisje en een sleutelhanger van en nog veel meer. Veel dingetjes kreeg ik cadeau 😊
  • Ik hou van Afrika. Net als mijn vader deed. Zijn as strooiden we, naar zijn wens, uit in de Serengeti – Tanzania.
  • We gaan ieder jaar op vakantie naar Italië, mijn man Frans en ik – samen met ons hondje Max. De Italiaanse taal heb ik nog niet helemaal onder de knie. Via duolingo gaat het steeds beter.
  • Ik ben klein, heb rode krullen en ik draag het liefst een ronde bril.
  • We hebben een kleine zwarte poedel, hij heet Max. Naar Max Verstappen. Hij is mijn hulp in de praktijk en coacht vaak mee.
  • Ik hou van zoete beertjes, je weet wel, salmiakpoeder in van die gele zakjes en oh ja, ook van Kinderchocola en de caramel-zeezout variant van Tony Chocolonely (mocht je me willen verrassen 😊.

Ik weet dat ik een unieke werkwijze heb, waar ik grote resultaten mee bereik. Wil je weten hoe, lees dan hier verder.

Wil jij iemand die eerst eens naar jou luistert en jou daarna leert en begeleidt om weer met plezier naar je werk te gaan?
Vul dan links mijn contactformulier in.
Meestal binnen 24 uur, maar zeker binnen 48 uur kom ik bij je terug. Ik kijk ernaar uit jou te ontmoeten!

PS Het allerbelangrijkste vind ik dat er een klik is tussen ons. Daarom een gratis sessie, zodat we het allebei zien zitten als we aan de  slag gaan.

Nog even dit

Als we samen aan de slag gaan, dan zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en heb mij geconformeerd aan de Internationale Ethische Code.
Ik ben erkend CSR-coach® en als partner aangesloten bij CSR Expertisecentrum stress en veerkracht.

Als CSR-coach® voldoe ik aan strenge toelatingseisen en wordt mijn coachkwaliteit op het gebied van stress en burn-out gewaarborgd door supervisie, evaluatie en bijscholing.

Mocht je om een of andere reden niet tevreden zijn over mijn dienstverlening dan kun je een klacht indienen bij de NOBCO, of bij het CSR-centrum wanneer je rechtstreeks naar mij bent verwezen
Ik stel het zeer op prijs als je mij eerst op de hoogte stelt van je ontevredenheid.