Stresscoaching

“Laat mij je leren om goed naar jezelf te luisteren
zodat jij dat doet wat je het liefste doet
en jij je leven leeft zoals jij dat zou willen”

Jorie van den Heuvel
Coach en therapeut voor iedereen die lichter wil leven en met plezier wil werken

Wil jij ook weer met plezier naar je werk
en daarna fluitend naar huis?

Je bent een mensenmens: je werkt graag met mensen samen. Je vindt het belangrijk wat zij van je vinden. Als er gedoe ontstaat, doorzie jij snel wat er aan de hand is en ben jij het die de boel sust.
Jullie wonen alweer een tijdje in het huis van jullie dromen, helemaal naar jouw smaak ingericht. Nu de kinderen wat groter zijn, ben je weer 4 dagen per week gaan werken. Het is soms een drukke planning met de clubjes en afspraken van de kinderen in jullie sociale leven. Jullie gaan er gelukkig ieder jaar zeker twee keer tussenuit, lekker een paar weken op vakantie. De laatste tijd leef je van vakantie naar vakantie. Want er knaagt wel iets…
In het weekend negeer je het gevoel, maar op maandagmorgen voel je het weer, eigenlijk begint het zondagavond al als je in bed stapt. Het werk… zucht. Het is niet meer wat het was. Het was ooit jouw droombaan, maar dat is het niet meer.

Herken jij dit?

  • De druk is hoog, je leidinggevende verwacht steeds wat anders en het is nooit goed genoeg. Je hebt al van alles geprobeerd om er grip op te krijgen.
  • Je werkt vaker wat langer door en je neemt je werk mee naar huis. Niet dat je er iets mee doet, want de volgende ochtend pak je je werk-tas, inclusief schuldgevoel, weer op waar je hem had neergezet. Wéér niks mee gedaan.
  • Je voelt je steeds onzekerder en als je eenmaal in bed ligt, pieker je je suf of je niks over het hoofd hebt gezien en hoe je wèl had moeten reageren toen hij je weer zo vervelend aansprak.
  • Ook over je collega lig je ‘s nachts te malen. Het klikt niet met haar en als zij er een dag niet is, dan valt jouw werkdag weer mee. In haar bijzijn durf je niet eens meer te telefoneren met klanten.
  • Je kijkt jezelf ’s ochtends in de spiegel aan. ‘Kom op, stel je niet zo aan’, zeg je tegen jezelf, ‘doe gewoon wat beter je best, dan komt het goed’. Je voelt een brok in je keel, het beetje energie dat je nog had bij het opstaan is alweer weg. Je tranen zitten hoog.

Hoe nu verder?

Zo wilde jij nooit worden, dat je van vakantie naar vakantie leeft. Je telt dag na dag af. Het duurt al veel te lang. Je bent gespannen en voelt nooit rust, je hoofd staat nooit uit. Het werk zuigt je helemaal leeg en je herkent jezelf niet meer. Zo had jij je leven niet voorgesteld. Er moet iets veranderen… maar wat dan? En hoe dan?

Ik ga je daarbij helpen!

Wil jij iemand die eerst eens naar jou luistert en jou daarna leert en begeleidt waardoor jij weer met plezier naar je werk gaat?
Vul dan mijn contactformulier in via het formulier hieronder. Let op: als je je voor de eerste keer inschrijft, dien je je inschrijving te bevestigen (kijk ook in je spam).
Meestal binnen 24 uur, maar zeker binnen 48 uur kom ik bij je terug. Ik kijk ernaar uit jou te ontmoeten!

Ik ben CSR-coach® en partner van CSR sinds ik daar de opleiding heb gevolgd tot stresscoach. Behalve de wetenschappelijke onderbouwing, vind ik de aanpak waar we mee werken zo logisch. Had ik zelf bedacht willen hebben.

Lees mijn artikel: ‘hoe ga ik te werk?’ als je meer wilt weten over mijn manier van werken.

Wat zeiden zij over mijn stresscoaching?

Hilly:

Welk rapportcijfer geeft u het door u gevolgde coachingstraject
    als geheel?
10

Wat heeft u als het meest waardevol ervaren aan de stresscoaching?
Een stappenplan wat me stapsgewijs inzicht heeft gegeven in wat
 mijn eigenlijke probleem was, in mijn emoties en inzicht hoe hier
 verandering in te brengen.
 Een eindresultaat met concrete handvaten en plan voor nu en de
 toekomst. Ervaren oplossingen kunnen zo blijvend worden toegepast
 bij herkenning van een herhaling van bepaalde emoties, angst en
 stress. Situaties herkennen en anders aanpakken voor een
  gelukkiger resultaat voor mijzelf.
  Haar luisterend oor, inlevend vermogen en gezamenlijk zoeken naar
  een oplossingen. Serieuze maar zeker ook zeer aangename
  gesprekken waardoor ik mij altijd op mijn gemak heb gevoeld bij haar.
Ik dank Jorie van harte voor dit openbreken van lang vastgeroest denken en handelen. Ik ga beter voor mijzelf zorgen !

 

Daniëlle:

Welk rapportcijfer geeft u het door u gevolgde coachingstraject
    als geheel?
9

Wat heeft u als het meest waardevol ervaren aan de stresscoaching?
Een aantal manieren om te focussen op positieve momenten in plaats van negatieve momenten. Niet afwachtend zijn maar zelf initiatief tonen, waardoor ik meer en betere contacten heb gekregen met vrienden. De emoties en gedachten van anderen niet op een negatieve manier invullen, maar juist de ruimte geven om deze positief in te vullen. Ook op langere termijn een plan van aanpak leren maken met haalbare doelen waarop ik iedere maand kan toezien en controleerbaar zijn.

Bianca:

Welk rapportcijfer geeft u het door u gevolgde coachingstraject
    als geheel?
10

Wat heeft u als het meest waardevol ervaren aan de stresscoaching?Jouw manier van behandelen kwam voor mij erg professioneel over. Je weet precies wat je doet en hebt snel geanalyseerd wat de beste manier van behandelen voor me was. Wat voor mij erg fijn was dat je concrete punten aan droeg waarmee ik mijn richting kon uitstippelen, een doel om voor te gaan. Elke behandeling weer.