Van ieder voor zich naar samen gelukkig

Jullie hadden gisteren weer eens ruzie. Soms weet je zelfs niet meer waar het eigenlijk over ging. Het voelt moedeloos en het kost zoveel energie. Woorden kwetsen en afstand groeit. Het lijkt een patroon te zijn waar je niet uitkomt.

Gedoe en ruzies kunnen zoveel energie opslurpen dat zelfs kleine problemen niet meer worden opgelost. Werk, kinderen, geldzaken – ze worden ineens bergen om te beklimmen. Maar eigenlijk hebben ze samenwerking nodig, geen strijd. Als het niet meer lukt om naar elkaar te luisteren, stapelen de dagelijkse problemen zich op en wordt de relatiestress groter.

De relatietherapie begint met accepteren dat jullie niet hetzelfde zijn en anders kunnen denken over bepaalde onderwerpen. Dat betekent niet dat je de verschillen leuk moet vinden, maar je er minder druk om maakt. Als dat lukt, wordt verandering makkelijker.

Relatietherapie kan echt helpen: betere communicatie, meer geluk in de relatie.

Maar, net als bij piano leren spelen, moet het echte werk thuis gebeuren. In de sessies leren jullie nieuwe dingen, thuis gaan jullie oefenen. Ik help jullie als partners om jullie communicatie en probleemoplossende vaardigheden te verbeteren, zodat jullie niet alleen de problemen van nu aanpakken, maar ook die van de toekomst.

De relatietherapie bestaat uit twee delen:

 1. De intake
  Vooraf ontvangen jullie afzonderlijk een intake-vragenlijst. Vervolgens heb ik met jullie allebei een telefonisch (individueel) gesprek van elk 45 minuten.
  Daarna volgt twee keer een gezamenlijke sessie in mijn praktijk van 90 minuten per keer.
   Totaal: € 540,00 (inclusief btw)
 2. Het vervolgtraject
  Het aantal sessies is afhankelijk van wat jullie nodig hebben. De sessies zijn meestal gezamenlijk, en als het nodig is, plannen we een individuele sessie in.
  Per sessie van 90 minuten : € 150,00 (inclusief btw)

Mijn relatietherapie volgt de bewezen aanpak van de Integrative Behavioral Couple Therapy